Waterontharders

Ervaar de voordelen van kalkvrij water!

Wat doet een waterontharder?

De drinkwatermaatschappijen controleren dagelijks de kwaliteit van ons leidingwater. In sommige streken bevat het water van nature veel calcium en magnesium. Calsium en magnesium worden ook 'kalk' genoemd. Water dat veel kalk bevat, is hard water.

Als u in een regio met hard water woont, kunt u de volgende nadelen ondervinden:

  1. Hard water leidt tot kalkaanslag op kranen en sanitair, waardoor u ze vaker en intensiever moet schoonmaken.
  2. Ook de verwarmingselementen van boiler, vaatwas- en wasmachine, koffiezetapparaat en waterkoker worden aangetast door de kalk in het water.
  3. Zich wassen met hard water maakt huid en haar droog en dof.

Een waterontharder wordt aangesloten op de plaats waar het leidingwater in de woning toekomt. Een waterontharder kan alle calcium en magnesium uit het water verwijderen, zodat u in de hele woning continu zacht water ter beschikking hebt.

Er zijn twee voorname redenen om een waterontharder te nemen: Om huidproblemen te verminderen en om kalkaanslag te voorkomen. De besparing op schoonmaakmiddelen is een mooie bijkomstigheid.

Kalkaanslag kost geld

Kalkaanslag vermindert drastisch de levensduur van alle installaties en apparaten die gebruikt maken van water, wat veel extra kosten veroorzaakt. Daarnaast doet kalkaanslag het energieverbruik aanzienlijk stijgen. In cv-ketels, wasmachines, waterkokers e.d. fungeert de kalkafzetting als een isolatielaag rond het verwarmingselement. Om het water alsnog te verwarmen is veel meer energie nodig. Dit betekent een onnodig hoge gas- en elektriciteitsrekening.

De isolerende eigenschappen van kalksteen:

Kalkafzetting (mm) 0,4 1,6 3,2 4,8 9,6 12,7 16,00 19,00
Rendementverlies 4% 11% 18% 27% 48% 60% 74% 90%

 

Hoe werkt een waterontharder?

De waterontharder werkt niet door elektriciteit of magneten, maar met een hars die de kalk echt uit het water haalt. De waterontharder wordt aangesloten net achter de watermeter. Het apparaat zelf kan op een andere plek staan.

Wilt u ook heerlijk kalkvrij water in huis? Vraag een vrijblijvende offerte aan bij RW Installatietechniek voor het leveren en plaatsen  van een waterontharder.

ScreenHunter_34 Jan. 28 17.26